Project Bruur

Richting stad staat u in geen tijd aan de kathedraal, op de Groenplaats of de Grote Markt en het bruisende stadsleven, terwijl u ook naar hartenlust kunt shoppen in de Wilde Zee. Kortom, u neemt uw intrek in een absolute topbuurt, waar alles binnen handbereik is.

 

Kaaien 2.0

De buurt van de Scheldekaaien heeft heel wat in zijn mars, en het wordt er alleen maar beter op. Om de band tussen stad en Schelde te versterken, werden de kaaien in een nieuw kleedje gestoken, met onder andere een nieuw fietspad en een heraangelegde oever, waar het heerlijk uitwaaien is.

 

Groenplaats en Grote Markt

Op de vernieuwde Groenplaats, met zijn bankjes en talrijke bomen, is het heerlijk tot rust komen. U geniet er in de schaduw van de prachtige Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en onder het goedkeurende oog van kunstenaar Peter Paul Rubens, wiens standbeeld centraal op het plein te vinden is. Het is een charmant en grotendeels verkeersvrij plekje, te midden van de gonzen-de stad, op een steenworp van Antigoon. Dat laatste geldt ook voor de middeleeuwse Grote Markt, een feeeĢˆrieke pleisterplek in het hart van de oude stad. Hier kunt u naast het Stadhuis in renaissancestijl ook een aantal oude gildehuizen en de bekende Brabofontein bewonderen.

Fotogalerij

Project Bruur Minderbroedersrui Antwerpen
Project Bruur Minderbroedersrui Antwerpen
Project Bruur Minderbroedersrui Antwerpen
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.Meer wetenVerder gaan